Om musikern Andreas Carlsson

Om man är svensk kan jag garantera att man nån gång kommit i kontakt med antingen Andreas Carlsson själv eller något av hans verk. Andreas föddes i Danderyd en förort i utkanten av Stockholm. Hans stora intresse för musik började under uppväxten i Tingsryd en tätort i Småland. Idag är Andreas en av Sveriges största musikproducenter och låtskrivare. Han har en son som föddes i början av 2000-talet.

Karriären som musikproducent och låtskrivare

Carlsson karriär startade när Carlsson med att han började jobba på Cherion Studio som låg på Kungsholmen i Stockholm,  tyvärr stängdes studion år 2000. Men Carlsson landade på sina fötter och gick tillsammans med två andra förre detta Cherion anställda tog han över hyreskontraktet för Cherion studiorna.  Tillsamman med Jake Schulz och Kristian Lundin startade han nu The Location och Location songs det första företaget skulle producera musik och det andra skulle ge ut den. Även fast båda företagen hade mycket framgång lade man ändå ner samma år. Carlsson fortsatte skriva musik men han blev inte känd utåt fören han blev del av idols jury 2008 då programmets femte säsong. Samma år startade han företaget Meriola med en annan jurymedlem Anders Bagge. År 2009 släppte han boken ”Live to win – låtarna som skrev mitt liv” som handlar om hans karriär och vart han är idag. Carlsson har under sin karriär ofta låtskrivarna Desmond Child och Chris Braide. Tillsammans har de haft många amerikanska hits.  2012 blev han en av domarna i svenska X Factor.

2013 gav han också ut boken ”Från ide till succé – en inspirationsbok för dig med stora drömmar”.

Låtar han varit med och skrivit

1999 var han med och skapade låtar åt Britney Spears, Backstreet Boys, Westlife och Celine Dion. Den största av dessa är nog ”I want it that way” av Backstreet Boys.

2000 skrev fortsatte han vara med och skriva låtar för Britney Spears, Backstreet boys och Westlife med låtar som ”Where are you now” och ”Its true”. Samma år var han med och skrev låtar för NSYNC. Låtarna ”Bye Bye Bye” och ”Its gonna be me” är än idag de största som NSYNC någonsin gjort.

2001 var ett ganska litet år på musikfronten då han bara var med och arbetade med tre stycken låtar två till NSYNC och en för Backstreet Boys. Exempelvis ”That girl” och ”Drowning” som spelats över 10 miljoner gånger på spotify.

2002 var arbetsmyran tillbaka och han arbetade med låtar för Celine Dion, Def Leppard, LeAnn Rimes, Bon Jovi och Sandy och Junior. En av låtarna Celine Dions ”Im alive” tog sig in på topplistorna runt omkring i världen. En annan låt var LeAnn Rimes ”Life goes on” som summering av 2002 kan man säga att det var rockigare än hans andra år.

Han fortsatte jobba med artister så som Lindsay Lohan, Carrie Underwood, Katy Perry, Europé, Ricki Martin och Paul Stanley. Carlsson har varit med och på båda två av Paul Stanleys största låtar ”Live to win” och ”Wake up screaming”.